de Alexandru Manea | 23.05.2012

vizualizari: 115 | comentarii: 0

Cunosti oameni care fac cinste Romaniei, oameni plini de viata, care se incapataneaza sa cladeasca prin fortele proprii in aceasta tara, sa-si faca vocea auzita luptand pentru drepturile lor si ale celor din jur, romani care indraznesc sa viseze si sa transforme visul in fapta? Oameni carora le pasa, care nu accepta resemnarea, pentru ca au valoare?...

Alatura-te campaniei "Trezeste Romania" si vino vineri, 25 mai, la ora 15:00,  in Amfiteatrul 101 de la Facultatea de Stiinte Politice.

Fotografiaza pana atunci o fapta pozitiva sau un om de valoare din orasul tau, un loc nou reprezentativ pentru Cluj, pune intr-un plic povestea unui om stiut de tine, pe care il consideri extraordinar si pe care vrei sa il cunoasca si altii, propune-l pe cel pe care-l admiri ajutandu-ne sa il descoperim si astfel vei fi si tu printre cei care decid sa trezeasca Romania la o alta realitate!

Evenimentul, organizat de Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, in parteneriat cu Realitatea TV si Fundatia Pretuieste viata, este moderat de realizatorul campaniei, Andreea Marin Banica.

Incepand cu 1 iunie, descopera, impreuna cu Andreea Marin Banica, povestile romanilor fara nume sonore, care schimba vieţiPentru campania „Trezeste Romania!”, Andreea pregateste o intalnire uimitoare, in inima junglei africane, cu un personaj fascinant: un medic stomatolog, care ajuta oamenii din intreaga lume.

Dupa ce a absolvit Facultatea de Medicina Dentara, in  2003, si a strans suficienţi bani pentru medicamente si instrumente, un stomatolog roman din Medias a decis sa isi implineasca un vis: sa ajute oamenii din zonele defavorizate ale lumii. Aduna informaţii, isi face echipa, strange banii,  ia legatura cu oamenii din teren si pleaca in ţari precum Brazilia,  Nepal, Ruanda, Ciad pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ingrijire medicala si nu au acces la ea.

Ca sa economiseasca bani, pe care i-ar putea folosi pentru  medicamente, si pentru a putea traversa mai repede distanţele dintre  sate, medicul si-a luat licenţa de pilot. In felul acesta, ajunge mai  repede la cei care au urgent nevoie de el.  Stomatologul a ajuns in Ciad, de cateva zile, iar Andreea il va intalni in inima Africii, pe 11 mai.

„M-am intrebat de ce a ales sa isi practice meseria in cele mai  indepartate colţuri ale lumii, condus de un altruism fara limite. Raspunsul lui a fost simplu: "pentru ca acolo locuiesc acesti oameni lipsiţi de ajutor", spune Andreea Marin Banica.

„Sunt curioasa sa vad ce se petrece in locul ales de el, aflat in jungla din Ciad. Vreau sa inţeleg cum reuseste sa ii faca pe oamenii astia, de la capatul lumii, din mijlocul salbaticiei, sa aiba incredere in el, sa se lase pe mana lui, sa creada ca el este capabil sa le rezolve problemele medicale”.

Medicul din Medias, al carui nume si a carui poveste le veţi afla pe 1 iunie, e numai unul dintre romanii ale caror idei, fapte, acţiuni au facut-o pe  Andreea Marin Banica sa ii aleaga pentru a fi prezentaţi in cadrul campaniei „Trezeste Romania!”.

„Exista oameni care au idei, nu doar pentru ei insisi, ci si pentru altii, oameni potriviţi la locul potrivit, pe care nu stim sa ii preţuim indeajuns la noi acasa, nu ii valorizam asa cum merita, nu ii iubim, le punem piedici, ii invidiem, in loc sa inţelegem calea potrivita pentru a ne fi tuturor mai bine: sa ii remarcam,  sa ii urmam, sa fim solidari cu ei, sa ne bucuram impreuna de finalitate. 

Intr-o perioada in care media pune accent pe tot ce se intampla negativ in ţara asta, e timpul sa asezam valoarea acolo unde ii e locul. Numai oamenii cu atitudini pozitive pot scoate Romania din stagnarea in care se afla. Echipa Trezeste Romania a plecat in cautarea acestor oameni. Iar primul meu drum va fi in Ciad”, adauga Andreea Marin Banica.