Ioana Ciolacu – AETHER

Colectia toamna iarna 2012-2013 este o oda adusa meleagurilor nordice si a izolarii in peisaje ireale care deschid mintea spre fantezie. Trecerea timpului este marcata doar de semnele lasate in straturile ghetii.

In aceasta atmosfera, colectia se dezvolta ca o stare de levitatie a unor personaje pur spirituale – preotese ce venereaza linistea.

A&S Negulescu – RAW

A&S Negulescu exploreaza prin noua colectie “RAW” - toamna-iarna 2012-2013 cele mai ascunse lumi interioare guvernate de complexul subconstient.

Visele reale sau induse invita spiritul intr-o calatorie esentiala pe un taram oniric in care intunericul si lumina fuzioneaza, incatusandu-l si eliberandu-l simultan.

In viziunea Ancai si a Silviei Negulescu, “RAW” tinde sa protejeze atat trupul, cat si sufletul de toxicitatea galopanta a noului secol, stimuland esenta pura, naturala.

Structurile complexe din piele naturala, influentele gotice, nuantele metalizate, nelipsitul negru si pliseurile experimentale vizeaza o silueta sofisticata si profunda. Personajul propus este invaluit si dezvaluit in acelasi timp de propriul mister, coborand pe raza luminoasa a intunericului absolut.

Accesorii: Cornelia Bustureanu, A&S NegulescuPantofi: IL PASSO

Simona Semen – Heaven Inside

Dorinta obsesiva a omului de a regasi paradisul pierdut se traduce prin zbuciumul si cautarea permanenta a starii originare de liniste interioara. Redescoperirea propriei spiritualitati impune renuntarea voita la lumea exterioara.

Creata in jurul ideii de metamorfoza, colectia asociaza atmosferei sumbre si gotice a filmului Corbul elemente austere de monahism. Corbul este prin excelenta simbol al singuratatii, al izolarii voite a celui care s-a decis sa traiasca pe un plan superior.

Pasare psihopompa, descoperitor al tainelor intunecimilor, corbul este, paradoxal, si simbol al sperantei, si mesager divin.

Siluetele dramatice, monahale, se definesc prin principiul contrastelor pozitive: transparenta – opacitate, lucios – mat, fluiditate – rigiditate, decupaje – ermetisme. Negrul  – mat sau stralucitor, culoarea renuntarii la desertaciunea lumii, dominanta in colectie – devine sinteza a tuturor culorilor.

Neapartinand acestei lumi, albastrul, cea mai pura si imateriala dintre culori, aduce cu sine rezolvarea contradictiilor si alternantelor care ritmeaza colectia accentuata de rosu inchis, feminin, nocturn si tainic, reprezentand nu expresia, ci misterul vietii.

Suma a razvratirilor si cautarilor interioare, colectia Heaven Inside, se contureaza prin prisma personalitatii controversate si excentrice a marchizei Luisa Casati – personaj ambivalent, care penduleaza intre un echilibru dinamic, reactiv si un echilibru monahal.

Accesorii : BONE by Ioana Liliana Gheorghe Pantofi: IL PASSO

Lucian Pop – Maya

Ce altceva e moda decat o perpetua iluzie, sau Maya in religia hindusa, o eterna masca de o autentica valoare ... efemera? 

Colectia 2012, anul in care totul se schimba pentru a releva luxul interior, ne poarta in indepartata civilizatie pe care Columb a descoperit-o cautand India.

O expozitie a mastilor de jad Maya, expuse la Pinacoteca din Paris, creeaza pretextul ideal pentru un tanar ca acesta sa paraseasca City-ul pentru a explora Metropolele ascunse din jungla mexicana asemenea unui "Indiana Jones" al modei, cautator de comori pline de stil.

Fascinatia pentru misterioasa civilizatie si magnetismul sublim emanat de stralucirea aurului din comorile regelui Pakal de mult uitate sunt interpretate cu o linie esentiala si noi proportii.

Colectia continua tema identitatii culturale transpuse in situatii atipice si exploreaza zona de confluenta dintre doua medii puternic contrastante care coexista asemenea lumilor paralele: spatiul urban si jungla salbatica, modernitate si referinte din trecut.

Cromatica este inspirata din paleta de culori a civilizatiei stravechi: verde jad, albastru maya, auriu, totul in contextul de culori saturate si semitonuri.

Accesorii: www.ismystyle.com    Pantofi: IL PASSO

Carmen Secareanu – New Age College

New Age College reprezinta o redobandire a spiritualitatii prin vesmant. Se sustin cel putin doua motivatii pentru care vesmantul se compune firesc, prin alaturarea mai multor elemente de contradictie estetica: relatia personaj- vesmant, impresia ca existi prin ceea ce porti.

In viziunea ei, viitorul prezent - estetic - extatic inseamna: alb/negru, volume suprapuse de inspiratie maramuresana, pliseuri, alternanta stofa de lana/material tehnologic, jersey, piele, portelan. Detaliile hainelor suplinesc lipsa bijuteriilor ca obiecte separate, prin aplicatiile de portelan, haina insasi devine bijuterie.

Accesorii: Roxana Davidescu Pantofi: Sepala si IL  PASSO

Natalia Vasiliev – Golden Party

Imi place sa cred in povesti. Intotdeauna am fost fascinata de acea lume misteriosa a Rusiei albe, aristocrate, verticale si demne, pentru care stilul reprezenta cu adevarat o esenta a vietii.

Sankt Petersburg reprezinta pentru mine sursa principala a colectiei, acel taram in care lumile se intrepatrund, in care cupolele aurite ale bisericilor imbraca picioarele superbe ale femeilor, plimbandu-se incet pe malul raului, admirand firesc cerul luminat in noptile nesfarsite, in care noaptea nu mai exista si ziua e un continuu mister; in care astepti sa se coboare imensele poduri care despart orasul in doua, intr-o intalnire fundamentala cu celalalt, cu sentimentele plenare, cu frumosul in stare pura, cu dilemele nascute in mine, ca designer: cum as putea traduce toate aceste stari speciale prin limba pe care o cunosc, prin personaje, prin haine, prin starile daruite de mine publicului?

Cum lumea aristocratiei si a noptilor albe a disparut, am cautat-o mai aproape de noi, de sufletul si de aspiratiile noastre si am regasit-o bucuroasa la Paris.

Acele serate in care in epoca lui Coco Chanel si a suprarealistilor se nasteau garden party-urile intelectuale, din palatele ce marcau suburbiile Parisului, toate acele lumi care au preluat misterele Rusiei, adaugandu-le intelectualismul si subtilitatea Parisului, au generat in mine ceea ce acum incerc sa construiesc pentru toamna-iarna 2012-2013, colectia „Golden Party”. Restul sunt doar detalii....

Accesorii: Raluca BuzuraPantofi: Cristian Albu

Iris Serban – Spiritele Naturii

Iris Serban isi continua demersul creativ de redescoperire a raporturilor intre uman si astral, intre om si natura, printr-o noua colectie dedicata sezonului toamna-iarna 2012-2013.

„Spiritele Naturii” se concretizeaza ca o poveste in care oamenii se apropie de conditii spirituale superioare, se joaca savant intre elfi si fluturi liberi, intre masculin si feminin, intre fiintele padurii si ale aerului.

Iris Serban a fost dintotdeauna o adepta a explorarilor la nivelul materialelor, la nivelul aplicatiilor si  a personajelor particulare, foarte plastice.

„Spiritele Naturii”, noua colectie Iris Serban pentru toamna-iarna 2012-2013, respecta ecuatia casei, ducand fiecare element insa la un alt nivel.

Accesorii: Maria FilipescuPantofi: Coca Zaboloteanu

Dinu Bodiciu – Transient Bodies

Cea mai recenta colectie semnata Dinu Bodiciu continua ferventa preocupare a designerului pentru anatomia corpului uman si natura perisabila a materialitatii.

Apeland la tehnici de print digital impreuna cu prelucrarea speciala a materialelor, care instiga imaginatia privitorului prin paleta de culori, gradientele elaborate si estetica intriganta. Pentru a accentua nota organica si salbatica a fiintei, colectia este completata de o linie de palarii. 

Pantofi: IL PASSO