Jean Woods, Daphne Selfe, Gillian Lyne ori Bridget Sojourner sunt doar cateva dintre bunicutele care tin mortis sa demonstreze lumii ca poti fi stylish la orice varsta.

bunicutele-fashion10

Poate ca lumea fashion este obsedata de tinerete, iar podiumurile de moda sunt ocupate in mare parte de adolescente, dar asta nu inseamna ca nu exista si femei in varsta ale caror preocupari principale nu sunt crosetatul ori plimbatul nepotilor prin parc, ci modelling-ul!

bunicutele-fashion

Spre exemplu, Jean Woods, fashionista in varsta de 75 de ani, sau Daphne Selfe, care la 85 de ani este cel mai in varsta model din lume (si cel mai stylish, ar spune unii). Aceasta din urma are o gardeoba impresionanta care le-ar lasa mute de uimire pana si pe Cara Delevingne sau Adriana Lima.

Mai este si cazul lui Gillian Lynne, bunicuta care este de parere ca, la 87 de ani, picioarele sunt atuul ei, si obisnuieste adesea sa le puna in valoare prin fuste mini.

bunicutele-fashion1

Si acestea nu sunt singurele cazuri, dupa cum arata documentarul Fabulous Fashionistas realizat de Channel 4. Pelicula urmareste 6 femei la pensie care considera ca varsta nu are nimic de-a face cu pasiunea pentru moda.

bunicutele-fashion2

Poate cea mai indrazneata dintre cele 6 este Sue Kreitzman, ea reusind sa imbine perfect pasiunea pentru arta cu cea pentru fashion. Isi concepe de una singura tinutele pe care le descrie ca fiind „ o eliberare de sub tirania modei”.

bunicutele-fashion6

Cu ramele rosii extrem de indraznete ale ochelarilor, tunsoarea chic si slabiciunea fata de negru, seamana izbitor de mult cu Rosita Missoni (70 de ani), o alta bunicuta maestra in ale modei.

La acesta lista impresionanta se mai aduga si Jean Barker, Baroneasa Trumpington, care la 91 de ani inca reuseste sa se faca remarcata gratie dependentei de shopping si a tinutelor „statement” pe care obisnuieste sa le afiseze.

bunicutele-fashion8

Bridget Sojourner (75 de ani) nu rateaza nici o licitatie in scop caritabil, de unde isi achizitioneaza intotdeauna piese valoroase de vestimentatie.

„Stilul se slefuieste odata cu trecerea anilor. Felul in care arat are de-a face cu identitatea mea si cu faptul ca ma simt bine facand asta. Nu are de-a face cu faptul ca imi doresc sa par mai tanara”, explica ea.

bunicutele-fashion11

Urmeaza apoi Gillian Lynne (87 de ani), fosta balerina, care arata cu cel putin 20 de ani mai tanara, iar asta datorita faptului ca face zilnic sport si poarta mereu fuste scurte ori colanti. In plus, este casatorita cu un barbat cu 27 de ani mai tanar decat ea.

„Nu trebuie sa lasi procesul de imbatranire sa te acapareze. Trebuie sa tii mereu spatele si umerii drepti”, spune aceasta.

bunicutele-fashion12